• Lorem ipsum

Kitesurf Test Center Core n More

Voordat je veel geld uit geeft aan een kite, kite board of trapeze wil je deze soms eerst eens testen. Dat kan bij Core n More! Wij begrijpen dat je een mogelijke aankoop graag eerst een keer zou willen uitproberen.

Daarom heeft Core n More een grote range aan test kites beschikbaar. Naast kites zijn wij ook test center van het custom kiteboard merk Boardschmiede. De boards worden bij ons in het pand in Workum geproduceerd waardoor ze direct uitgetest kunnen worden. Een unieke combinatie tussen board producent en kiteshop.

Onze winkel en test center bevindt zich in Workum, aan één van de meest populaire kite spots van Nederland. Een zeer bekende spot voor beginners maar ook zeker voor gevorderden en pro’s. Dankzij de perfecte condities met ondiep water kan iedereen hier volop oefenen. Een veilige locatie dus om je nieuwe kite uit te proberen. 

Kites testen bij Surfshop Core n More

Bij Core n More hebben we CORE Kites & Duotone standaard beschikbaar voor de test. Ook hebben wij modellen van Slingshot en North Kiteboarding beschikbaar. Als je een kite wilt testen, vragen we jou om een afspraak te maken met ons en om je identiteitsbewijs mee te nemen. 

Kom bij ons langs in de winkel of maak een afspraak om zeker te zijn dat wij de kite die jij graag wilt testen op dat moment voor je beschikbaar hebben. En als je er toch bent, geniet dan gerust van een bankje koffie aan onze koffietafel. Waar vele kitesurfers bijeen komen voor een bakkie en waar we jou kunnen voorzien van goed advies zonder bla-bla!

Voorwaarden testen:
1. Kopie van geldig legitimatie bewijs.
2. Je kan aannemelijk maken dat je goed met een kite en board overweg kan.

CORE Kites

Naast officieel verkooppunt, mogen wij ons dé specialist van het noorden op het gebied van CORE kites noemen. Wij kunnen je alles vertellen over het kitesurf materiaal van CORE en beschikken over de beste deals. Wil je graag een Core kite testen? Wij hebben alle kites van Core in de test. 

XR7

De Core XR7 is de kite van Core met uistekende hangtime. Deze kite wordt ook wel het 'spaceship' onder de kites genoemd. Windvlagen of hoge golven, met de 5-struts XR voel je je als een vis in het water. Of je nu van freeride of big air houdt: de Core XR7 geeft je de perfecte mix van performance, comfort, lift, hangtime en depower. Met de Core XR7 heb je voor je het weet alle hoogte records van je vrienden én jezelf verbroken!

Nexus 2

De Nexus 2 is een veelbelovende kite voor een zeer grote doelgroep. Deze kite is zeker niet alleen geschikt voor de waveriders, maar ook voor allrounders of beginners. Een sportieve kite waarmee je zowel heerlijk kunt freeriden, freestylen, hydro-foilen en wave-riden. Binnen het Core n More team is de Nexus2 een zeer geliefde kite en zeker het proberen waard. 

GTS 6

Dé freestyle en kiteloop machine van Core! Ben je opzoek naar de kite voor grootste megaloops en optimale controle in onvoorspelbare weersomstandigheden? Dan heb je met de GTS6 van Core je kite gevonden. 

Section 4

De ultieme Wave Kite van Core. Pure passie voor de golven! Met een verbeterde C-shape en op zijn minst 2% lichter dan zijn voorganger.

XLITE 2

Dit is de XLITE2 Foil kite van Core! De lichtste kite van Core ooit. Responsief, voldoende power en een drift vergelijkbaar met de Section. Wat wil je nog meer? De XLITE 2 van Core beantwoordt de roep om een ​​toegewijde, high-performance foil kite. Een compromisloze one-strut met unieke eigenschappen voor de het foilen. 30% lichter dan de fantastische Universal+ Series Nexus, de XLITE 2 drijft in vrijwel geen wind en blijft vrijwel altijd in de lucht.

Core XR7 Core Nexus2Core GTS6 

 

DUOTONE

EVO & EVO SLS

De Duotone Evo 2021 is een allround kite met een groot windbereik. Door de stabiliteit en snelle reactietijd is de Evo een goede keuze voor elke kitesurfer. Iedereen die met de Evo heeft gevaren is onder de indruk van zijn capaciteiten. De Evo is dan ook breedt inzet baar, van freeride, freestyle tot wave. De Duotone Evo voelt fijn aan tijdens het upwind varen en maken van sprongen. De Evo vliegt makkelijk, vergevingsgezind en stabiel dankzij de verlaagde bar druk. 

NEO & NEO SLS

De Duotone Neo SLS 2022 is een ideale kite voor de wave riders. De Duotone Neo drift subliem tijdens het pakken een golf. De Neo serie is de meest gekozen kite voor beginnende en professionele wave kiters. Bij de upgrade van 2021 is onder andere de snelheid van de kite aangepast, waardoor de kite dynamisch aanvoelt. De Duotone Neo heeft mede dankzij zijn stabiliteit en eenvoudige vlieg eigenschappen ook freeride kenmerken.

Vorig jaar veroverde Duotone met de Neo SLS de wereld; door gebruik te maken van geavanceerde materialen en nieuwe constructietechnieken is 's werelds beste wavekite nog beter geworden. SLS staat voor Strong Light Superior en is de nieuwe mantra voor al onze high-end producten waarbij performance de meest kritische factor is. Voor de Neo SLS betekent dit dat het zware Dacron-materiaal wordt vervangen door het nieuwe Penta TX-materiaal dat tot 15% lichter is. Dit gecombineerd met de Trinity TX-canopy en de ongelooflijke kwaliteit waar Duotone bekend om staat, zorgt samen voor een winnende combinatie. De kite vliegt ongelooflijk goed, vooral in lichte wind; het verminderde gewicht houdt hem langer in de lucht. Dit is een enorm voordeel in de golven waar driften essentieel is en vooral in onshore-omstandigheden, als je vaak slack in je lijnen hebt. De Neo SLS is de enige Neo met Flex Struts en in combinatie met de lichtgewicht constructie is deze Neo SLS snel en levert hij een zeer dynamische bochten met een intuïtieve handling. Je zult merken dat de kite letterlijk in de lucht kan hangen, waardoor je je golf kunt afmaken en de spanning terug in de lijnen kunt krijgen zonder de kite te laten vallen.

DICE & DICE SLS 

De Duotone Dice is echte alleskunner die in alle condities te varen is. De Dice 2021 is te varen naar je eigen voorkeur als freestyle, wave of freeride kite. De Dice reageerd snel en wordt gebruikt tijdens de bekende competitie als Redbull King of the Air. De kite wordt al jarenlang gebruikt om mee te freestyle, unhooked tricks en kiteloops. Ondanks dat de kite al jaren mee gaat hebben ze ook dit jaar de kite weer een upgrade weten te geven. 

Voor 2022 heeft de Dice SLS makeover en een compleet nieuw ontwerp om zijn prestaties te verbeteren. Het gewicht is nog verder gereduceerd, waardoor de kite veel responsiever is in de lucht en de algehele windrange is vergroot. Dit gewichtsverlies heeft ook de vliegeigenschappen van de kite verbeterd, waardoor mega loops soepel aanvoelen en op de weg terug naar boven de Dice SLS 2022 nooit vast komt te zitten, in de golven voel je direct de toegenomen drift. De kite springt hoger, hangt langer in de lucht, en tijdens mega loops is er nu nog meer controle! De power release na de pop is gefinetuned waardoor je nog meer tricks op het scorebord zult krijgen.

Evo SLS

Ander kitesurf materiaal testen?

Ben je op zoek naar een ander merk of kitesurf materiaal om te testen? Neem dan gerust contact met ons op Vraag naar de beschikbare modellen via [email protected] of bel +31(0)515-750864.

Testdagen

In het kitesurf seizoen houden wij regelmatig testdagen op het strand van Workum. Ben je benieuwd wanneer de eerst volgende testdag plaats vindt, zodat jij je favoriete materiaal kunt testen? Houd dan onze Facebook & Instagram in de gaten of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.