Gratis verzending vanaf €50,-
Groot 2e hands kitesurfmateriaal
Professioneel team
De beste service & kwaliteit

Top 7 Europese vakantiebestemmingen mét wind

  • Geplaatst op
  • Door Core n More
  • 0
Top 7 Europese vakantiebestemmingen mét wind

Geen betere besteding van je vrije tijd dan aan een kite VAKANTIE! Nu het eindelijk weer kan en mag gaan we ook deze zomer weer op vakantie. Met kites natuurlijk! Maar waar gaat de reis heen? Er is zoveel om uit te kiezen. No worries. We, at Core ’n More, have got your back! We hebben alvast een selectie gemaakt van te gekke kitespots in Europa die je aan je bucket listsbestemmingen moet toevoegen.

Op kitesurf vakantie binnen Europa

Geen betere besteding van je vrije tijd dan aan een kite VAKANTIE! Nu het eindelijk weer kan en mag gaan we ook deze zomer weer op vakantie. Met kites natuurlijk! Maar waar gaat de reis heen? Er is zoveel om uit te kiezen. No worries. We, at Core ’n More, have got your back! We hebben alvast een selectie gemaakt van te gekke kitespots in Europa die je aan je bucket list bestemmingen moet toevoegen.

1. Spanje - Tarifa

Laten we starten met een hele bekende keuze: Tarifa. Het windmekka van Europa mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Als je een reis plant naar Tarifa kunt je elk moment van het jaar gaan, maar van mei tot september heb je meer kans op warm weer.

Windseizoen: Het hele jaar
Luchttemperatuur: 24˚C - 29˚C (mei - sep)
Water temperatuur: 18˚C - 23˚C (mei - sep)
Windkracht: 20 – 40 knopen
Wave spots: Ja
Vlakwaterspots: Nee, maar de zee is redelijk vlak tijdens de levante
Geschikt voor: Gevorderden en pro riders

Wat heb je nodig?

Wil je naar Tarifa om te kitesurfen, raden wij je aan jezelf goed te beschermen. De wind kan er erg hard zijn, dus vergeet zeker je impact vest en kleinere kites niet mee te nemen. Wil je je hoogte records meten? Vergeet dan je Woo en de oplader van je Woo niet mee te nemen. Met een 4:3 wetsuit ben je in Tarifa goed voorbereid. 

Tip: Je kunt de Woo ook koppelen aan je Garmin Surf Horloge. Met een Garmin horloge kun je direct na je sprong zien hoe hoog je bent gekomen! Zie hier met welke horloges van Garmin jij je Woo kunt koppelen. 

2. Italië – Sardine & Sicilië

Cultuur, historie, heerlijk eten, lekker ijs en charismatische Italianen… Oh én wind! Do we need to explain more?

Windseizoen: Maart - oktober
Watertempratuur 15 ° C - 30 ° C
Luchttempratuur 19 ° C - 31 ° C
Windkracht: 12 - 22-knopen
Wave spot: Ja, maar vooral in najaar
Vlakwater spots: Ja

Geschikt voor: Beginners en gevorderden

Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Sardinië.

Welke kitegear neem je mee?

Ga je naar Italië om te kiten, neem dan je grotere kites mee. Vanaf 10m2 moet je goed zitten. Italië heeft vaak lichtere wind en warmere temperaturen. Lekker kitesurfen in je shorty of 3:2 kan in Italië gemakkelijk! Vergeet natuurlijk je surf zonnebrand niet ;)

3. Portugal – Esposende

Een van de mooiste lagune's van Europa, met een wavespot op een steenworp afstand... Ook een dagje zonder wind valt er in het noorden van Portugal genoeg te doen!

Windseizoen: Maart – Juni en September
Watertempratuur 16,2 – 19,6 graden
Luchttempratuur :17°C naar 26.7°C.
Windkracht: 15 -25 knopen
Wave spot: Ja
Vlakwater spots: Ja
Geschikt voor: beginners en gevorderden

Welke kitegear neem je mee?

Ga je naar Esposende? Neem dan je grotere kites mee. Vanaf 10m2 moet je net als in Italië goed zitten. Portugal heeft vaak lichtere wind. Het water is kan wat kouder zijn, dus een wetsuit 4:3 wordt je aangeraden. Vergeet je surf zonnebrand niet en je surfboard voor het kitesurfen als je graag in de golven kitesurft

4. Griekenland – Rhodos

Prasonisi, ten zuiden van Rhodos, is de meest windzekere spot van het eiland. Het unieke is dat je op deze spot aan twee kanten kunt kiten. Aan de ene kant heb je een baai met aflandige wind en spiegelvlak water en in de andere baai tref je aanlandige wind en kleine tot medium golven aan.

Windseizoen: mei tot oktober
Luchttemperatuur: 25– 33 graden
Water temperatuur: 20 – 25 graden
Windkracht: 11 – 20 knopen
Wave spots: Nee
Geschikt voor: Beginners en gevorderen

Kijk voor actuele voorspellingen op Windfinder Prasonisi.

Welke kitegear neem je mee?

Ga je naar Griekenland om te kiten? Neem dan je grotere kites mee. Vanaf 10m2 kite zit je ook hier goed. Rhodos heeft vaak lichtere wind en warmere temperaturen. Lekker kitesurfen in je boardshort, bikini of shorty! Vergeet je surf zonnebrand natuurlijk niet mee te nemen ;)

5. Denemarken - Ringkøbing fjord

Vergelijkbaar met Nederland, maar toch net ff wat anders. Op rij afstand, maar door de ligging wind zekerder. Het maakt niet uit welke windrichting, welk niveau van kitesurfen en welke voorkeuren je hebt. Hier kan je terecht!

Windseizoen: Hele jaar, maar top maanden zijn maart tot begin juni en van september tot november
Watertempratuur 14-18 graden
Luchttempratuur De zomerse temperaturen schommelen 15 - 25 graden
Windkracht: 11 – 25 knopen (vergelijkbaar met nl)
Wave spot: ja
Vlakwater spots: ja
Geschikt voor: iedereen

Welke kitegear neem je mee?

Kies jij een meer onbekende kitesurf spot en ga je naar Noorwegen? Super vet! Wij raden wij je aan minimaal een 4:3 wetsuit mee te nemen. De temperaturen zijn vergelijkbaar met Nederland. Dus hoef je niet veel extra's aan te schaffen dan je gebruikelijke kitesurf set. 

6. Frankrijk – Leucate

Voor de gevorderde tot pro kitesurfer is er in Frankrijk de popualire kitesurf spot Leucate. Leucate is gelegen aan de Côte d’Azur en is een van de bekendste kitesurfen bestemmingen van Frankrijk. Het water is vlak tot choppy, afhankelijk van de wind. De wind is hier over het algemeen harder dan de voorspelling en kan vanuit het niets aantrekken tot wel meer dan 50 knopen. Je kunt hier soms echt verrast worden! De gemiddelde kans op wind is 50 procent.

Windseizoen: zijn april t/m oktober maar in Leucate staat er zo’n 300+ dagen per jaar minimaal 4bft
Watertempratuur 20 - 25 graden
Luchttempratuur 24 – 32 graden
Windkracht: 20-50 knopen
Wave spot: nee
Vlakwater spots: ja

Geschikt voor: Gevorderden en pro’s

Welke kitegear neem je mee?

Ga jij naar Leucate? De wind kan harder zijn dan voorspeld, dus vergeet je impact vest en kleinere kites niet mee te nemen. Afhankelijk van de wind en sprongen die je maakt, kun je hier in je shorty, 4:3 wetsuit of 3:2 wetsuit het water op. 

7. Kroatië – Neretva

Kroatië is misschien niet het eerste land wat in je opkomt als je nadenkt over je volgende kitesurf vakantie. De kite spot heeft vlak tot choppy water wat perfect is voor zowel beginners als gevorderden. Er waait een Mistralwind waardoor de bestemming in de zomermaanden vrij windzeker is.

Windseizoen: juni t/m september
Watertempratuur 24 – 26 graden
Luchttempratuur 30 - 37 graden
Windkracht 15 – 30 knopen
Wave spot: nee
Vlakwater spots: ja
Geschikt voor: beginners en gevorderden

Welke kitegear neem je mee?

Ga je naar Kroatië om te kitesurfen? Neem dan kites vanaf 7m2 tot 12 m2 mee. Kroatië heeft warmere temperaturen en warm water. Lekker kitesurfen in je boardshort of shorty dus! Vergeet je surf zonnebrand natuurlijk niet mee te nemen. 

Heb jij de locatie gevonden waar je naartoe wilt op kitesurf vakantie binnen Europa? Dan is de missie van deze blog geslaagd. Heb je nog kitesurf gear nodig om je kitesurf vakantie compleet te maken? Neem dan een kijkje bij de travel bags, tassen & backpacks, en alle accessoires om jezelf te beschermen. 

Tip van Core n More

Waar je ook naartoe gaat op kitesurf vakantie. Wees altijd goed voorbereid en neem spareparts van je kiteset mee van eventuele onderdelen die kapot kunnen gaan. Ook kun je jezelf goed voorbereiden door je reparatie set die standaard bij je kite geleverd wordt mee te nemen. 

Laat ons vooral weten waar jij naartoe gaat deze zomer door ons te taggen op op onze socials. #surfshopcorenmore

Veel plezier! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf €50,-
Groot 2e hands kitesurfmateriaal
Professioneel team
De beste service & kwaliteit